• LOGIN
  • No products in the cart.

8 Tips För Att Skapa En Bra Webbkurs

Om du aldrig har skapat en webbkurs tidigare så är det bra att känna till några enkla regler för att maximera kursen.

Om du fokuserar på dessa enkla komponenter så kommer du att få en kurs som är bättre utformad och tas emot på ett bättre sätt.

 1. Utvärdera kursdeltagarnas behov:

  Innan du börjar bygga innehållet bör du ha en god förståelse om vad din målgrupp behöver lära sig. Detta kommer sedan att hjälpa dig att skapa konkreta mål.

 2. Skapa Användarbaserat Material

  Skapa alltid kursen med mottagaren i åtanke. Berätta om problem eller exempel som är kopplat till deras situation. Använd verkliga scenarier för att skapa förtroende när du presenterar dem.

 3. Välj rätt kursformat

  Kommer din kurs att tas emot bäst via video eller text? Ska det vara en kombination av dessa eller blir det bättre med enbart ljud i kursen.

 4. Motivera deltagaren

  Använd gamification och andra metoder så att studenten kan interagera med materialet och “hålla igång”.

 5. Återanvänd gammalt material

  Det finns inget behov av att uppfinna hjulet på nytt när du skapar din kurs. Använd tidigare texter, videos eller bilder från andra kurser/kursformat så slipper du lägga ner för mycket tid på att skapa materialet på nytt.

 6. Lägg till interaktion

  Skapa frågor/funderingar, prov eller uppgifter för att få deltagaren att tänka på innehållet självständigt.

 7. Skapa en bra struktur

  Skapa enkla och korta kursdelar så är det ingen risk att deltagaren tröttnar under resans gång. En bra uppdelning och struktur på kursen är superviktigt.

 8. Analysera deltagarna

  Ett viktigt moment kring din webbkurs är att analysera deltagarnas prestation och mönster. Är det så att 60% av deltagarna inte går klart kursen? Då kanske sista delen är för tung. Det kanske är något i den sektionen som du är otydlig. Ett prov i slutet av kursen kan också vara ett bra analysmått för att förstå hur pass väl deltagaren har tagit åt sig din kurs.

Vi hoppas att du får användning av dessa tips när du skapar din egen webbkurs.

9 February, 2017

0 responses on "8 Tips För Att Skapa En Bra Webbkurs"

Leave a Message

Om Qampus

Qampus kan erbjuda e-learning kurser lika tillgängligt och enkelt som att lyssna på en låt från Spotify. Förhandsgranska kursdelar, läs recensioner, och bläddra bland en mängd kategorier och kursledare för att hitta just kurserna som du söker. Köp kurser utan abonnemang och börja utbilda dig direkt via din dator, surtplatta eller mobil.

QAMPUS : Lär dig vad som helst, när som helst

Säkert Betalning

Betala via PayPal, MasterCard eller VISA. Hur enkelt som helst och du är igång direkt!

top
En produkt av WebChannel AB