• LOGIN
    • No products in the cart.

Är Du För Ung Eller Gammal För Att Skapa En Onlinekurs?

“Jag är för gammal eller för ung för att skapa en kurs!” Har du tänkt den tanken? Om du har haft de tankarna så är denna artikel för dig.

När det handlar om att skapa en onlinekurs så tänker många yngre personer att de är för unga och de äldre att de är för gamla för att skapa en kurs. Självklart har de båda generationerna fel, eftersom att det finns inget ålderskrav när det handlar om onlinekurser. Dessa “instruktörer” intalar sig själva att de inte har den erfarenheten eller kunskapen för att göra en kurs och i själva verket går de miste om den kunskap och glädje som man får genom att utbilda andra och få dela sitt intresse med andra likasinnade.

För att skapa en onlinekurs behöver du inte vara professor inom ett visst område utan det finns mängder av ämnen och kurser som inte kräver en examen och riktar sig både för unga och för gamla. T.ex. bli en vinnare på counterstrike, pokertips, att tänka på inför högskoleprovet, sälj effektivt på blocket, studera på bästa sätt eller datakunskap för äldre.

Det handlar om att dela med dig av dina kunskaper, tricks, system, processer och metoder som Du har och på det sättet som DU ser och använder det.

– Vad har du lärt dig eller uppnått i livet som andra kan ha dra nytta av?

– Vilka upplevelser har du varit med om som andra vill ta del av och lära sig ifrån?

– Vilka kunskaper har du som du kan lära ut till andra?

Detta är saker som ska vara med i en onlinekurs – inte åldern.

Nya färdigheter, ny kunskap, nya attityder, nya beteenden, nya metoder, nya verktyg, nya resultat: Detta är faktorer för en utmärkt onlinekurs, inte hur gammal instruktörer är. Innan man tecknar sig för en kurs och står inför beslutet om kursen kan vara bra eller inte så är det den sista frågan som kommer upp i huvudet “Hur gammal är kursledare”. Den viktigaste frågan för kursdeltagaren är vad hen får ut av kursen.

Använd ditt liv som kursmaterial

Du kanske har hört ordspråket “Det viktiga är inte hur många år du har levt, utan hur du har levt de åren”. Detta passar väldigt bra in på när det gäller utbildning och kunskapsöverföring.

– Skapa en tidslinje för alla större händelser som har skett i ditt liv. Från att du föddes till idag.

– I tidslinjen, inkludera alla positiva upplevelser och bedrifter, samt dina motgångar.

– Skriv ner 10 tips, kunskaper, råd som du kan dela med dig till andra på positiva och negativa erfarenheter utifrån dessa händelser.

Bortsett från din kompetens inom arbete eller studier kan du se från denna övning att varje person har något värdefullt att dela med sig utifrån våra erfarenheter och upplevelser.

Det handlar inte om ålder, utan om innehållet.

20 December, 2017

0 responses on "Är Du För Ung Eller Gammal För Att Skapa En Onlinekurs?"

Leave a Message

Om Qampus

Qampus kan erbjuda e-learning kurser lika tillgängligt och enkelt som att lyssna på en låt från Spotify. Förhandsgranska kursdelar, läs recensioner, och bläddra bland en mängd kategorier och kursledare för att hitta just kurserna som du söker. Köp kurser utan abonnemang och börja utbilda dig direkt via din dator, surtplatta eller mobil.

QAMPUS : Lär dig vad som helst, när som helst

Säkert Betalning

Betala via PayPal, MasterCard eller VISA. Hur enkelt som helst och du är igång direkt!

top
En produkt av WebChannel AB