• LOGIN
    • No products in the cart.

Generell uppbyggnad

Tarotlekens uppbyggnad

Något som är bra att känna till innan man börjar är hur själva tarotleken är uppbyggd, då får du i alla fall en uppfattning om vad du jobbar med för system. I denna kurs kommer vi lära dig basic kunskaper inom tarotkortens uppbyggnad. Vill du lära dig mer så finns kursen Inner voice tarot som är en ordentlig djupdykning in i tarotkortens värld utifrån människan, dvs en djupdykning in i dig själv, där får du lära dig allt du behöver veta.

Bli inte förvånad om du upplever att lilla arkanan är lättare att förstå än den stora arkanan i början, det fysiska livet är tydligare och mer självklart än det andliga, för vi har ju alla exempelvis tankar och känslor som påverkas på olika sätt i livet. Det andliga livet blir tydligare längs vägen ju mer man jobbar med sig själv och korten, så det löser sig och faller på plats ändå.

Tarotleken består av 78 kort och är indelad i två delar, Stora och Lilla Arkanan, arkana betyder hemlighet, så stora och lilla hemligheten. Stora arkanan består utav 22 kort- Narren till Världen och handlar om vår inre själsliga resa och utveckling, lilla arkanan består av 56 kort uppdelad i 4 delar, så kallade sviter där varje svit har 14 kort- Ess till Kung. Lilla arkanan handlar om människan i det fysiska livet vilket också speglas i sviterna.

Bägare/Cups- Känslor

Svärd/Swords- Tankar

Stavar/Wands- Energi/handling

Pentagram/Coins- Ekonomi/grundtrygghet

Stora arkanan/Majors- själens utveckling

Alla kort är också kopplade till varsitt element, Bägarna till vattnet, svärden till luften, stavarna till elden, pentagrammet till jorden och stora arkanan till andeelementet. Detta brukar också vara tydligt i korten då exempelvis bägarna har mycket vatten i sina kort och stavarna mycket eld osv.

 

Alla kort i tarotleken speglar delar av människan, dvs delar utav dig,
varje kort och svit berättar en historia, både tillsammans och var för sig. Den största hemligheten ligger i att förena de två arkanorna- det fysiska och andliga livet, dessa två världar, dessa två delar av dig till en helhet, eftersom du är en själ i en fysisk kropp här för att utvecklas och uppleva livet i både kropp och själ, som en fri och medveten individ. Ju mer du lär dig tarot och ju mer du lär dig om dig själv desto mer kommer du förstå hur dessa två världar fungerar både var för sig och tillsammans.

Klicka på länken för att se din video https://youtu.be/MMd_pIQo21I

SEE ALL Add a note
YOU
Add your Comment

Instructor Details

Populära Artiklar

Om Qampus

Qampus kan erbjuda e-learning kurser lika tillgängligt och enkelt som att lyssna på en låt från Spotify. Förhandsgranska kursdelar, läs recensioner, och bläddra bland en mängd kategorier och kursledare för att hitta just kurserna som du söker. Köp kurser utan abonnemang och börja utbilda dig direkt via din dator, surtplatta eller mobil.

QAMPUS : Lär dig vad som helst, när som helst

Säkert Betalning

Betala via PayPal, MasterCard eller VISA. Hur enkelt som helst och du är igång direkt!

top
En produkt av WebChannel AB